Personlig Assistans för barn enligt LSS

Lagen gör ingen åtskillnad på barn och vuxna när det gäller rätten till personlig assistans. Såväl barn som vuxna kan ha rätt till personlig assistans om man uppfyller de kriterier som fastställts av lagen och domstolarna.

Vill du veta mer?

Ring oss på 0322-300 299 så berättar vi mer.
Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i formuläret längre ner på sidan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Föräldraansvar

För barn finns det dock alltid ett s.k. föräldraansvar att ta hänsyn till, framförallt när antalet timmar som man har rätt till fastställs. Det kan t.e.x. vara så att det föreligger ett relativt stort behov av personlig assistans, men att detta behov samtidigt anses falla inom ramen för det s.k. föräldraansvaret, och att det alltså är föräldrarna som ska tillgodoses barnets behov i denna del. Fr.o.m. 1 januari 2023 så är numera föräldraansvaret schabloniserat vilket för de flesta innebär ett långt mycket mindre avdrag än tidigare.

Föräldraansvaret minskar för varje år och det kan dessutom vara så att behovet förändras, framförallt under de första levnadsåren. Har man blivit nekad assistans med hänvisning till föräldraansvaret finns det således all möjlighet att söka igen efter en tid och då kanske få ett annat utslag.

Personlig assistans med hjärta!

Vill du veta mer?

Ring oss på 0322-300 299 för gratis rådgivning.
Vill du att vi kontaktar dig? Klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Vi löser det krångliga

Låter det krångligt? Du behöver inte kunna, eller förstå alla aspekter av assistansen och regelverket. Det gör vi! Vill du ha hjälp med att ansöka om personlig assistans till ditt barn, vill du undersöka möjligheten att utöka ditt beslut eller vill du byta assistansanordnare? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Utformandet av den personlig assistansen sker givetvis i nära arbete med dig som förälder men eftersom vi av erfarenhet vet att det kan vara svårt att veta exakt hur man ska lägga upp sin assistans, vad man ska leta efter hos en assistent och vilka olika checklistor som kan vara bra att ha hemma så hjälper vi dig givetvis hela vägen!

Kontakta oss idag för rådgivning.

Ring oss på 0322-300 299 så berättar vi mer.
Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.