Bemanning inom Personlig Assistans

Att säkerställa en adekvat och kvalificerad bemanning är avgörande för att tillgodose individens behov inom personlig assistans. Bemanningen kan variera beroende på individens behov, önskemål och specifika situationer som kan kräva förändringar i bemanningens omfattning och struktur. Denna del ger en översikt över bemanning inom personlig assistans och hur den kan anpassas för att möta olika behov och situationer.

Vill du veta mer?

Ring oss på 0322-300 299 så berättar vi mer.
Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i formuläret längre ner på sidan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Dubbelbemanning och tillfällig utökning av Personlig Assistans

Dubbelbemanning innebär att två personliga assistenter arbetar samtidigt för att stödja en individ med funktionsnedsättning. Detta kan vara nödvändigt i situationer där individens behov är mer omfattande eller kräver mer stöd än vad en enskild assistent kan erbjuda.

Tillfällig utökning av personlig assistans innebär att antalet assistanstimmar ökar för en begränsad tid på grund av förändrade behov hos individen. Detta kan ske vid exempelvis sjukdom, olycksfall eller andra situationer där den ordinarie assistansen inte räcker till.

Personlig assistans med hjärta!

Vill du veta mer?

Ring oss på 0322-300 299 för gratis rådgivning.
Vill du att vi kontaktar dig? Klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Personlig Assistans vid semester, resor utomlands och sjukhusvistelse

Personer med personlig assistans har rätt att ta med sina assistenter på semester och resor, både inom och utomlands. Det är viktigt att planera i förväg och informera assistansanordnaren om resplaner, eventuella extra behov under resan och de praktiska arrangemangen för att säkerställa att allt fungerar smidigt.

Vid sjukhusvistelser så är grundregeln att sjukvårdspersonalen ska sörja för den intagnes behov. Det krävs därför s.k. “Särskilda skäl” för att man ska få rätt att ta med sig sina assistenter på sjukhuset. Kommunikation mellan sjukhuspersonal, personlig assistent och assistansanordnare är en sådan anledning som kan innebära att man beviljas assistans under sjukhusvistelser.

Kontakta oss idag för rådgivning.

Ring oss på 0322-300 299 så berättar vi mer.
Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.