Om oss (Vem är John?)

Personlig assistans för barn

Läs mer om vad vi kan hjälpa ditt barn med, och hur vi stöttar dig som anhörig.

Johns Assistans IMG_1215-1-225x300 Om oss
Johns Assistans är en s.k. anordnare för personlig assistans i Alingsås kommun med omnejd. Vi har tillstånd ifrån IVO att bedriva personlig assistans och har tecknat kollektivavtal med KFO som omfattar alla våra anställda.

Jag som grundat och driver Johns Assistans heter Sten Lövrup. 2013 föddes mitt och min frus första barn, vår son John. De första månaderna med John var som med vilket barn som helst, eventuellt med undantag för att John utvecklades oerhört snabbt, han skrattade redan efter två månader,var stark i kroppen och stod upp med stöd vid 2,5 månader. Vid tre månaders ålder började han dock få konstiga ryckningar i benet vid amning. På några veckor blev det snabbt värre och John hade under våra månader på sjukhus upp mot 200 epileptiska kramper per dygn. Efter många månaders medicinsk utredning, nära-döden upplevelser och känslomässiga dalar fick vi till slut beslutet att John hade ett syndrom som döpts till Malignant Migrating Partial Seizures in Infancy (MMPSII). John var det första dokumenterade fallet i Sverige och ett av ca 60 dokumenterade fall i världen.

I takt med att John växte och blev större så ökade också vårt behov av personlig assistans tillsammans med frustrationen för vårt passiva assistansbolag och regelverkets uppbyggnad. Ur denna frustration, och känslan av att det finns så mycket som kan göras bättre, och med små medel underlätta för personer i vår situation, fattades beslutet att starta Johns Assistans

Utöver att vara familjefar med erfarenhet av den svåra situation det kan innebära att ha en sjuk anhörig med behov av personlig assistent så är jag också en person med lång och gedigen erfarenhet av offentlig verksamhet, förvaltningsrätt och LSS. Jag är utbildad jurist och har arbetat med och för offentlig sektor i över 10 år. Jag har tagit strid många gånger för John och hans behov men även arbetat för och med assistansanordnare med andra människor och deras behov. Jag har lång och gedigen erfarenhet, både personlig och professionell av vad det innebär att ha personlig assistans, och vad som krävs för att få det.

Personlig assistans för barn

Läs mer om vad vi kan hjälpa ditt barn med, och hur vi stöttar dig som anhörig.

Vill du veta mer?

Ring oss på 0322-300 299 så berättar vi mer.
Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.